Skip to Content
Ulkomaankauppa ja liiketoiminta Patrik Saarto
Avoin 184
Venäjän teollisuuden ostopäällikköindeksi sukelsi syyskuussa - palvelualojen näkymät paranivat edelleen

Venäjän teollisuuden ostopäällikköindeksi sukelsi syyskuussa - palvelualojen näkymät paranivat edelleen

Teollisuuden PMI on alimmillaan kymmeneen vuoteen.

Venäjän teollisuuden ostopäällikköindeksi sukelsi syyskuussa alimmilleen kymmeneen vuoteen, käy ilmi IHS Markitin tilastoista.

Teollisuuden PMI oli syyskuussa 46,3, mikä on alhaisin arvo sitten toukokuun 2009. Elokuussa indeksin luku oli 49,1 pistettä. Kun indeksi on alle 50 pisteen, tuotannon odotetaan supistuvan.

IHS Markitin mukaan taustalla on tilausmäärien väheneminen sekä koventunut kilpailu hupenevista asiakkaista niin Venäjän kotimarkkinoilla kuin viennissä. Myöskään näkymät seuraavalle 12 kuukaudelle eivät ole kovin luottavaiset.

Palvelut kohti koillista

Palvelualoilla ostopäällikköindeksi singahti syyskuussa yhä vahvemmin kohti koillista ollen 53,6 pistettä. Indeksi jatkoi nousuaan elokuun 52,1 pisteestä.

IHS Markitin mukaan indeksin kohoaminen edelleen pohjautuu pääosin kysynnän lisääntymiseen palvelualoilla. Samalla ovat kohonneet myös kustannukset ja hinnat.

Odotukset tulevalle 12 kuukaudelle ovat hieman heikentyneet, mutta pysyneet yhä optimistisina. Palvelualoilla investoidaan nyt etenkin markkinointiin.

Aiheesta aiemmin:

Teollisuuden ostopäällikköindeksi ennakoi yhä tuotannon supistumista, palvelut piristyneet

 

 

Keskustelua aiheesta

Back top top