Skip to Content
Ympäristö ja terveys Patrik Saarto
Avoin 710
Venäjän valtiollisen jäteoperaattorin johtaja Denis Butsajev on jättänyt tehtävänsä

Denis Butsajev vieraili syyskuussa Etelärannassa tapaamassa suomalaisia jätealan yrityksiä.

Venäjän valtiollisen jäteoperaattorin johtaja Denis Butsajev on jättänyt tehtävänsä

Ero on Venäjän jäteuudistuksen johtopaikoilla jo toinen marraskuussa.

Venäjän valtiollisen jäteoperaattorin REO:n johtaja Denis Butsajev on irtisanoutunut tehtävistään, kertoo muun muassa RBK.

Butsajev nimitettiin jäteuudistusta koordinoivan uuden valtionyhtiön johtoon 19. helmikuuta. Jäteuudistus astui voimaan tammikuussa 2019.

REO:n varajohtaja Vjatšeslav Duhin ja varapääministeri Aleksei Gordejev eivät kommentoineet tilannetta RBK:lle, mutta luonnonvaraministeriöstä kerrotaan lehdelle Butsajevin jättäneen eroanomuksen itse.

Toisen lähteen mukaan ero johtuu REO:n taloudellisesta tilanteesta.

– Yhtiöllä ei yksinkertaisesti ollut rahaa. Se ei ehtinyt tehdä sitä, miti piti. Mutta Butsajevin syy se ei ole, alan tukitoimet riippuvat valtiovarainministeriöstä. Yhtiö vei läpi paikallisten operaattorien toiminnan tarkastuksen, mikä ei ole vähän puolen vuoden työksi, RBK:n lähde kommentoi.

Butsajevin seuraajaksi povataan nyt valtiontalouden tarkastusviraston tilintarkastajaa Mihail Meniä. Men on työskennellyt aikaisemmin rakentamisen ja kunnallistekniikan ministerinä.

Jo toinen ero

Marraskuu on ollut Venäjän jätesektorin huipulla tuulinen. Kuukauden alussa pääministeri Dmitri Medvedev irtisanoi jäteuudistusta kuratoineen varaluonnonvaraministeri Vladimir Loginovin.

Vedomostin mukaan Loginov oli tehtävässään marraskuusta 2018. Hänen vastuulleen kuului kaksi yksikköä, joista toinen vastasi ympäristönsuojelusta ja toinen yhteiskunta- ja teollisuusjätteistä.

Myös Loginovin kerrotaan irtisanoutuneen omasta toivomuksestaan. Vedomostin mukaan Loginovin ero oli yllättävä, mutta looginen, sillä jäteuudistus on kärsinyt jatkuvista taloudellisista ongelmista.

Lue lisää:

Taloudelliset haasteet varjostavat Venäjän jäteuudistusta

 

 

Keskustelua aiheesta

Back top top