Skip to Content
Kamarin uutiset Patrik Saarto
Avoin 1152
Venäjän valtiollisen jäteoperaattorin johtaja Denis Butsajev vierailee Suomessa

Vieraat otti vastaan Suomalais-Venäläisen kauppakamarin Venäjän-maajohtaja Jukka Huuhtanen.

Venäjän valtiollisen jäteoperaattorin johtaja Denis Butsajev vierailee Suomessa

Jäteoperaattoria kiinnostaa suomalaisen teknologian lisäksi myös yhteistyö jätehuollon prosesseissa.

Venäjän valtiollisen jäteoperaattorin johtaja Denis Butsajev vierailee parhaillaan Suomessa. Valtiollinen jäteoperaattori tutustuu torstaina ja perjantaina 26.-27. syyskuuta Butsajevin johdolla suomalaiseen jätehuolto-osaamiseen.

Ohjelmaan kuuluu muun muassa vierailu MariMaticin tehtaalla Korsossa, Kujalan jätekeskuksessa Lahdessa sekä Fortumilla Riihimäellä.

Torstai-iltana Butsajev tapasi kymmenkunta suomalaista jätealan yritystä Suomalais-Venäläisen kauppakamarin luona Helsingissä. Tapaaminen jatkui vielä illallisella Ympäristöministeriön kansliapäällikön Hannele Pokan kanssa.

– Olemme puhuneet toistaiseksi vain teknologiasta, mutta uskon, että suomalaiset yhtiöt olisivat kiinnostuneita toimimaan myös operaattoreina ja osallistumaan jätteenkäsittelyn ketjuun, Butsajev sanoi Helsingissä.

Venäjän valtiollisen jäteoperaattorin johtaja Denis Butsajev oikealla sivulla keskellä.

Paljon yhtymäkohtia

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin kestävän kehityksen asiantuntijan Jekaterina Pääkkösen mukaan jäteoperaattori on löytänyt yhtymäkohtia erilaisten ja eri vaiheessa olevien yritysten kanssa.

– Jo Venäjällä pidempään olleille on tarjottu uusia rahoitusmahdollisuuksia ja uudemmille Venäjän-kaupassa apua kumppaneiden etsinnässä, Pääkkönen kertoo vierailun hedelmistä.

Jäteoperaattori haluaisi myös perustaa kansainvälisen asiantuntijatyöryhmän, johon kutsuttiin mukaan kolme suomalaisyritystä.

Lue myös:

Ihanaa, suomalaiset jätealan yritykset, ihanaa!

Tutustu jätehuoltosivuihimme:

Jätehuoltouudistus

 

Keskustelua aiheesta

Back top top