Skip to Content
Ulkomaankauppa ja liiketoiminta Patrik Saarto
Avoin 753
Vienti Venäjälle kasvoi 10 prosenttia vuonna 2019

Vienti Venäjälle kasvoi 10 prosenttia vuonna 2019

Tuonti Venäjältä väheni kolme prosenttia.

Suomen tavaravienti Venäjälle kasvoi vuonna 2019 kymmenen prosenttia edellisvuodesta ja oli arvoltaan 3,6 miljardia euroa, käy ilmi Suomen Tullin tilastoista.

Suurin tavararyhmä viennissä olivat koneet, laitteet ja kuljetusvälineet. Tavararyhmän vienti kasvoi neljä prosenttia ja oli arvoltaan 1,5 miljardia euroa.

Eniten vietiin eri alojen erityiskoneita, yhteensä 450 miljoonalla eurolla. Erityiskoneiden vienti kasvoi kaksi prosenttia edellisvuodesta.

Erityiskoneiden tavararyhmässä maansiirto- ja kaivuukoneiden vienti kasvoi 47 prosenttia ja oli arvoltaan 131 miljoonaa euroa. Maatalouskoneita vietiin 99 miljoonalla ja paperiteollisuuden koneita ja osia 87 miljoonalla eurolla.

Putkivienti nosti teräksen lukuja

Vientitilastoja nostaa osaltaan Nord Stream 2 -kaasuputkeen toimitettujen teräsputkien vienti Venäjälle. Teräsputket tuotiin aiemmin Suomeen päällystettäväksi betonilla ja vietiin vuoden kuluessa Venäjälle ja avomerelle.

Putkista johtuen raudan ja teräksen vienti Venäjälle oli koko vuonna arvoltaan 369 miljoonaa euroa, mikä merkitsee 439 prosentin kasvua edellisvuodesta.

Paperin, pahvin ja niistä valmistettujen tuotteiden vienti oli arvoltaan 422 miljoonaa euroa. Tavararyhmän vienti kasvoi neljä prosenttia edellisvuodesta.

Kaikkiaan  eri raaka-aineista valmistettujen tuotteiden vienti kasvoi 41 prosenttia ja oli arvoltaan miljardi euroa.

Joulukuussa vienti väheni neljä prosenttia edellisvuodesta ja oli arvoltaan 283 miljoonaa euroa.

Tuonti Venäjältä väheni

Tuonti Venäjältä väheni kolme prosenttia edellisvuodesta ja oli arvoltaan noin 9 miljardia euroa.

Suurin osa tuonnista oli perinteiseen tapaan raaka-aineita. Suurin tavararyhmä oli kivennäisöljyt ja kivennäisöljytuotteet, joiden tuonti kasvoi 5 prosenttia ja oli arvoltaan 5,2 miljardia euroa.

Malmien ja metalliromun tuonti oli arvoltaan 878 miljoonaa, kaasun tuonti 586 miljoonaa ja puun tuonti 436 miljoonaa euroa.

Malmien tuonti kasvoi neljä prosenttia, kaasun tuonti väheni 12 prosenttia ja puun tuonti väheni kolme prosenttia.

Joulukuussa tuonti Venäjältä kasvoi 15 prosenttia ja oli arvoltaan 845 miljoonaa euroa.

Aiheesta aiemmin:

Tulli: Tavaravienti Venäjälle väheni 17 prosenttia marraskuussa

Keskustelua aiheesta

Back top top