Skip to Content
Kamarin uutiset Satu Niemelä
Avoin 1573
Viisi Pohjoismaata esittelivät yhdessä osaamistaan Smart Nordic Techissä Moskovassa

Smart Nordic Tech 2019 toi Pohjoismaat ja Venäjän yhteen Moskovassa.

Viisi Pohjoismaata esittelivät yhdessä osaamistaan Smart Nordic Techissä Moskovassa

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin ensimmäinen Smart Nordic Tech keräsi 350 pohjoismaista ja venäläistä yritysedustajaa keskustelemaan yhteistyömahdollisuuksista Moskovaan.

Yli 60 pohjoismaista yritystä esitteli osaamistaan 150 venäläiselle yritykselle Moskovassa lokakuun lopulla. Pohjoismaisista Venäjän-suurlähettiläistä tapahtumassa esiintyivät Suomen Mikko Hautala, Ruotsin Malena Mård, Tanskan Carsten Søndergaard ja Islannin Berglind Ásgeirsdóttir.

– Yhteinen pohjoismainen business-tapahtuma Moskovassa on osoitus yhteistyön ja verkostojen voimasta. Älykkäät ja vihreät pohjoismaiset ratkaisut, uudet teknologiat ja digitaaliset palvelut kiinnostavat venäläisiä kumppaneitamme. Tästä osoituksena on se, että olemme saaneet salin täyteen yritysmaailman ja hallinnon päättäjiä, jotka ovat valmiita business-dialogiin, sanoi Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen puheenvuorossaan.

Rekolaisen mukaan Pohjoismaat ovat avoimia talouksia, joille kansainvälinen kauppa ja kansainväliset investoinnit ovat luonnollinen ja tärkeä osa taloutta. Smart Nordic Tech on vahva viesti siitä, että pohjoismaiset yritykset ovat kiinnostuneita tekemään bisnestä Venäjällä.

Smart Nordic Tech

Meet & Greet on mahdollisuuksia ja verkostoitumista.

Smart Nordic Tech

Meet & Greet on mahdollisuuksia ja verkostoitumista.

– Olemme todella onnellisia ja ylpeitä tapahtumastamme, josta palaute on ollut pelkästään myönteistä ja kannustavaa. Summaisin tapahtumamme seuraavasti: neljä suurlähettilästä, viisi Pohjoismaata, 65 pohjoismaista ja 150 venäläistä yritystä, kaiken kaikkiaan 350 osallistujaa ja noin 700 kontaktia sekä yksi onnellinen Suomalais-Venäläisen kauppakamarin tiimi. Seuraamme mielenkiinnolla minkälaisiin avauksiin, kauppoihin ja yhteistyömahdollisuuksiin tapahtumassa käydyt neuvottelut johtavat, sanoi Venäjän maajohtaja Jukka Huuhtanen tapahtuman jälkeen.

”Neljä suurlähettilästä, viisi Pohjoismaata, 65 pohjoismaista ja 150 venäläistä yritystä, kaiken kaikkiaan 350 osallistujaa ja noin 700 kontaktia.”

Jaana Rekolaisen mukaan Nordic-brändi osoitti vetovoimansa ja lisäsi venäläisen liike-elämän kiinnostusta tapahtumaa kohtaan.

– Pilotoimalla yhteisen pohjoismaisen foorumin Moskovassa haluamme edistää pohjoismaisten yrityskumppanuuksien muodostumista ja luoda alustoja laajemmille toisiaan täydentäville osaamiskokomaisuuksille. Tästä on hyvä jatkaa, Jaana Rekolainen toteaa.

Smart Nordic Tech

Pohjoismaiseen huonekalumuotoiluun pääsi tutustumaan Ikean Nordic Cornerissa.

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin mahdollisuuksien verkostossa Smart Nordic Techissä toimivat East Office of Finnish Industries, Team Finland, Östkontoret, Pohjoismaiden Venäjän-suurlähetystöt, Skolkovo, Business Sweden ja Innovation Norway. Tapahtuman pääyhteistyökumppanit olivat EY ja Vostok New Ventures. Yhteistyökumppaneina olivat myös Fortum, IKEA, KPA Unicon, Stockholm School of Economics ja Tieto.

Smart Nordic Tech

Pohjoismaista yhteistyötä – vasemmalta alkaen Tanskan suurlähettiläs Carsten Søndergaard, Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen, Islannin suurlähettiläs Berglind Ásgeirsdóttir, Suomen suurlähettiläs Mikko Hautala, Ruotsin suurlähettiläs Malena Mård sekä Suomalais-Venäläisen kauppakamarin ja East Office of Finnish Industriesin hallitusten puheenjohtaja Ilkka Salonen.

Katso video Smart Nordic Techista:

Smart Nordic Tech

Smart Nordic Tech on Suomalais-Venäläisen kauppakamarin järjestämä pohjoismainen korkean tason business foorumin ja Meet & Greet -tapahtuma. Lokakuussa 2019 tapahtuma järjestettiin Team Finland -yhteistyönä 25 suomalaista suuryritystä edustavan East Office of Finnish Industriesin kanssa. Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä ruotsalaisia isoja yrityksiä Venäjällä edustavan Östkontoretin kanssa.

Finnish Business

Suomalais-Venäläinen kauppakamari on järjestänyt Finnish Business -tapahtumaa Venäjällä vuodesta 2011 lähtien. Lokakuussa 2019 tapahtuma laajennettiin pohjoismaiseksi yritystapahtumaksi, jonka tavoitteena oli promota pohjoismaista tapaa tehdä menestyksellistä liiketoimintaa, luoda uusia yhteistyökontakteja ja esitellä kestäviä, innovatiivisia, vihreitä ja puhtaita ratkaisuja. Seuraava Finnish Business järjestetään Pietarissa 23.4.2020.

Lue myös:

Smart Nordic Tech in Moscow 24.10.2019

Keskustelua aiheesta

Back top top