Skip to Content
Ympäristö ja terveys Patrik Saarto
Avoin 1622
Viisi potentiaalista liiketoiminta-aluetta Venäjän jätesektorilla

Viisi potentiaalista liiketoiminta-aluetta Venäjän jätesektorilla

Venäjän jäteuudistus luo kysyntää laajalle skaalalle ratkaisuja.

Venäjän jäteuudistus on yksi tämän hetken kuumimmista perunoista niin Venäjällä kuin Venäjän-kaupassa. Federaationlaajuisen jäteuudistuksen odotetaan avaavan monenlaisia mahdollisuuksia ulkomaisille yrityksille.

Venäjällä muodostuu arviolta 70 miljoonaa tonnia yhdyskuntajätettä vuodessa. Kun mukaan lasketaan kaikki teollisuusjätteet, määrä kasvaa peräti viiteen miljardiin tonniin.

Ohessa viisi potentiaalista liiketoiminta-aluetta Venäjän jätesektorilla. Mitä osaamista yritykselläsi olisi tarjota?

1. Teknologia

Venäjällä tarvitaan nyt runsaasti laitteita ja ratkaisuja jätteiden keräämiseen, lajitteluun, käsittelyyn ja uusiokäyttöön. Teknologiaa tarvitaan niin upouusiin laitoksiin kuin vanhojen modernisointiinkin.

2. Kaatopaikat

Jätteenkäsittelyn kehittyessä vanhoja kaatopaikkoja voidaan sulkea, jolloin ne on kunnostettava ja niille on järjestettävä jälkihoito. Myös uusien kaatopaikkojen perustaminen ja operoiminen edellyttää osaamista ja teknologiaa.

3. Infrastruktuuri

Järkevä jätehuolto on vaikea järjestää, jos infrastruktuuri ei ole kunnossa. Lajittelu alkaa jo kotoa ja työpaikoilta, joten asuntojen, toimitilojen ja muiden kiinteistöjen on tarjottava helppokäyttöiset roska-astiat ja jätejärjestelmät käyttäjilleen.

4. Koulutus

Paraskaan järjestelmä ei toimi, jos sitä ei osata käyttää. Jäteuudistus tarkoittaa myös kulttuurista muutosta – ja sen pohjaksi tarvitaan tietoa, taitoa ja ymmärrystä.

5. Teollisuusjätteet

Vaikka teollisuusjätteiden tilanne on jokseenkin parempi kuin yhdyskuntajätteen kohdalla, edelleen suuri määrä ongelmajätteitä pääsee luontoon ja vesiin.

Tule kuuntelemaan lisää mahdollisuuksista 17. syyskuuta:

Roskat rahaksi! Venäjän jätehuoltomarkkinan mahdollisuudet suomalaisille yrityksille

Tilaa markkinaselvitys:

Market Study: Russian waste management

Tutustu jätesivuihimme:

Jätehuoltouudistus

 

Keskustelua aiheesta

Back top top