Skip to Content
Matkailu ja palvelut Patrik Saarto
Avoin 1619
VR: Allegro aloittaa liikennöinnin 12. joulukuuta

Kuva: Jukka Mykkänen/VR Group

VR: Allegro aloittaa liikennöinnin 12. joulukuuta

Matkustaminen edellyttää joko Suomen tai Venäjän kansalaisuutta sekä molempien maiden terveysviranomaisten linjaamia todistuksia.

Allegro-juna palaa Helsingin ja Pietarin väliseen liikenteeseen 12.12.2021, käy ilmi VR:n 3.12. klo 17.00 julkaisemasta tiedotteesta. Matkalippuja voi jo ostaa VR:n sivuilta, mistä löytyy myös ohjeet matkustamiseen.

Venäjä on allekirjoittanut henkilöjunaliikenteen avaamista koskevan asetuksen 2.12.2021. Vainikkalan rajanylityspaikka aukesi henkilöjunaliikenteelle rajaviranomaisten päätöksellä 18.10.2021.

Allegro liikennöi 12.12. alkaen maanantaista sunnuntaihin kaksi vuoroa päivässä molempiin suuntiin. Matkustamista Suomen ja Venäjän välillä on vielä rajoitettu ja matkaan pääsy edellyttää joko Suomen tai Venäjän kansalaisuutta sekä molempien maiden terveysviranomaisten linjaamia todistuksia, VR muistuttaa.

Venäjälle päin matkustaessa terveystodistukset edellytetään kaikenikäisiltä matkustajilta, Suomeen päin ennen vuotta 2006 syntyneiltä matkustajilta:

  • Venäjälle päin saavuttaessa negatiivinen koronatestitodistus (alle 72 h, PCR)
  • Suomeen päin saavuttaessa EU:n hyväksymä koronarokotustodistus, todistus sairastetusta koronavirustaudista (alle 6 kk) tai negatiivinen koronatestitodistus (alle 72 h, PCR).

– Uskomme ensimmäisten matkustajien olevan kaksoiskansalaisia, välttämättömän syyn takia matkustavia ja liikematkojen takia Venäjälle suuntaavia. Monella on sukua puolin ja toisin, ja lisäksi moni yrittäjä on riippuvainen idänkaupasta, sanoo VR:n Venäjän liikenteen johtaja Viktoria Hurri.

Aiheesta aiemmin:

Pikajunalla Pietariin – VR avaamassa henkilöliikenteen uudestaan jouluksi

Keskustelua aiheesta

Back top top