Skip to Content
Elektroniikka ja IT Patrik Saarto
Avoin 1222
Yhä useammassa venäläiskaupungissa käytetään suomalaisen PayiQ:n matkakorttisovellusta

Kuva: Pixabay.

Yhä useammassa venäläiskaupungissa käytetään suomalaisen PayiQ:n matkakorttisovellusta

PayiQ lanseerasi kesäkuussa neljännen brändätyn matkakorttisovelluksensa Venäjällä.

Suomalaisen PayiQ:n suosio Venäjällä kasvaa. PayiQ lanseerasi ensimmäisen brändätyn matkakorttisovelluksensa keväällä Rjazanissa ja kesäkuussa vuorossa oli jo neljäs sovellus. Toisena PayiQ:n toteuttaman mobiilisovelluksen otti käyttöön Tšuvassian tasavalta ja kolmantena Samaran alue toukokuussa. Kesäkuussa sovelluksen käyttö alkoi Jekaterinburgissa ja Sverdlovskin alueella.

Matkakorttien lataamiseen ja operaattorien viestintään tarkoitetut sovellukset perustuvat PayiQ:n TaaS® -alustaan ja se on brändätty jokaisella alueella paikallisen liikenneoperaattorin mukaisesti. Rjazanissa sovellus on nimeltään UmKA Smart Card, Tšuvassiassa ETK-FPS, Samarassa OTK-Samara sekä Jekaterinburgissa ja Sverdlovskin alueella EKARTA URAL.

PayiQ on toteuttanut sovellukset yhteistyössä kumppaniensa Gazprombankin, GetFaren ja ATOL Onlinen kanssa. Sovellusten maksuliikenne hyödyntää Venäjän keskuspankin Faster Payments System -järjestelmää, jota PayiQ:n sovellukset ovat tukeneet joulukuusta 2020 alkaen.

Brändättyjä sovelluksia aikaisemmin Moskovan Troika- ja Pietarin Podorozhnik-järjestelmät ovat ottaneet käyttöönsä PayiQ:n Tickets-sovelluksen.

Aiemmin aiheesta:

PayiQ lanseerasi ensimmäisen brändätyn sovelluksensa Venäjällä

Keskustelua aiheesta

Back top top